UPDATE: Coronavirus: Heropstart na herfstvakantie

corona
10.11.2020

Tijdens het overleg tussen de onderwijspartners en minister van Onderwijs Weyts werd beslist dat na de verlengde herfstvakantie - vanaf 16 november - code oranje van toepassing is in het basis- en secundair onderwijs.

Klik hier voor de update.

De leerlingen van het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs komen voltijds naar school. Voor de leerlingen van de 2de en de 3de graad secundair onderwijs mag er maximaal 50 % contactonderwijs worden georganiseerd. Dat betekent dat er dus minstens 50 % afstandsonderwijs moet zijn.

De scholen kunnen zelf beslissen hoe ze dit afstandsonderwijs organiseren. In beginsel is dat volgens het systeem van halve klassen die week om week naar school komen. Maar van dit systeem kan worden afgeweken; de epidemiologische gevolgen door de virologen uitgewerkt in verschillende scenario’s hierbij in acht nemende.

Klik hier voor de verschillende scenario’s. (Hoe plan en organiseer ik na 16 november het contactonderwijs en het afstandsonderwijs.)

Vóór 1 december komt er een evaluatie. Dan zal worden bekeken of voltijds contactonderwijs opnieuw mogelijk is. Voor de kwetsbare leerlingen wordt contactonderwijs verzekerd.


Deeltijds Kunstonderwijs

Voor de academies geldt vanaf 16 november code rood. Leerlingen onder de 12 jaar kunnen voltijds naar de academies blijven gaan. Tijdens zanglessen wordt het dragen van een mondmasker verplicht.

Voor leerlingen vanaf de leeftijd van 12 jaar wordt afstandsonderwijs georganiseerd. 1 op 1 lessen zijn wel mogelijk.


Volwassenenonderwijs

De centra voor volwassenenonderwijs en de centra voor de basiseducatie starten vanaf 16 november in code rood volgens de desbetreffende draaiboeken.

Lesgeven blijft mogelijk aan een groep van maximum 10 personen weliswaar  met een beperktere capaciteit op de verschillende lesplaatsen.

Klik hier voor het draaiboek volwassenenonderwijs CVO.
Klik hier voor het draaiboek volwassenenonderwijs CBE


Klik hier voor de volledige update.