UPDATE Coronavirus: Bijkomende preventieve veiligheidsmaatregelen

corona
20.01.2021

De evolutie van de coronacijfers wordt op de voet gevolgd. De besmettingscijfers in scholen van de voorbije 14 dagen liggen een stuk lager dan in de periode van voor de kerstvakantie. Door de circulatie van coronavarianten blijft voorzichtigheid echter geboden. Het onderwijs is één van de prioritaire sectoren van de maatschappij en om de werkzaamheden in veilige omstandigheden te kunnen verder zetten, dringen bijkomende preventieve maatregelen zich op.

Afkoelingsperiode

Het Vlaamse onderwijsveld legt een voorstel over de krokusvakantie ter goedkeuring voor aan het Overlegcomité. Concreet houdt dit in dat voor het gewoon secundair onderwijs een afkoelingsperiode van een week wordt voorzien voorafgaand aan de krokusvakantie. Tijdens deze week krijgen de leerlingen afstandsonderwijs. Deze maatregel geldt niet voor het basisonderwijs, het buitengewoon onderwijs, het deeltijds kunst- en het volwassenonderwijs.

Mondmaskers in het basisonderwijs

Vanaf maandag 25 januari zullen de leerlingen en leerkrachten in het vijfde en zesde leerjaar voor een periode van 14 dagen een mondmasker moeten dragen als er een leerling of leerkracht besmet is en in isolatie of quarantaine moet. In het buitengewoon basisonderwijs is dit enkel van toepassing bij de laatstejaarsgroep en voor die leerlingen waarbij dit haalbaar is.

 

Klik hier voor een volledige update.