Onderwijsvakbonden geven aftrap voor onderwijscampagne

ACTIE
06.03.2023

Ook het onderwijs is een openbare dienst én onmisbaar in onze maatschappij! Want breed vormend onderwijs is nog altijd een basisrecht én bijgevolg een cruciale opdracht voor de overheid. Daarom moet  de overheid er dan ook voldoende in investeren en moet ze haar onderwijspersoneel waarderen, respecteren en vertrouwen.

Onderwijsvakbonden geven aftrap voor hun “Onderwijscampagne”

Via het filmpje ”Personeelsuitdagingen voor kwaliteitsvol onderwijs” presenteren we de speerpunten van onze onderwijscampagne. Dat zijn de hoekstenen die nodig zijn om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen realiseren. Zoals: een duidelijk bewaakte kernopdracht, goed opgeleid en gemotiveerd personeel, een sterk statuut, werk- en leefbaar werk, professioneel (school)leiderschap, een correcte financiering, een volwaardige basisomkadering en een degelijke onderwijsinfrastructuur en -capaciteit.

Het filmpje nodigt het onderwijspersoneel uit om over de speerpunten te discussiëren en hun feedback te geven. Daarom wordt tijdens de week van 6 tot en met 10 maart in iedere school, hogeschool, academie, centrum en instelling een infomoment georganiseerd waarbij al het personeel de kans krijgt om aanwezig te zijn. Indien blijkt dat er door de schoolleiding met de syndicale delegatie geen tijdstip kan worden overeengekomen, werd ook de mogelijkheid gegeven om in die week over te gaan tot één uur staking.

Samen blijven we kwaliteitsvol onderwijs op de agenda zetten!
 

Klik hier voor de persmededeling van het gemeenschappelijk vakbondsfront Onderwijs

Marnix HEYNDRICKX
Voorzitter VSOA-Onderwijs