Onderwijs schakelt naar code geel

Barometer geel
06.03.2022

Vanaf maandag 7 maart gaat code geel van start. Na twee zware jaren kan er nu verregaand worden versoepeld. Op vrijdag 4 maart heeft het federaal Overlegcomité een evaluatie gemaakt over de huidige coronacijfers en groen licht gegeven voor code geel. Ook het onderwijs schakelt mee.

 

Het VSOA Onderwijs wenst alle personeelsleden van het onderwijs te bedanken voor al hun inspanningen, doorzettingsvermogen en creativiteit tijdens deze voorbije twee jaren.

 

Wat betekent code geel?

Vanaf maandag 7 maart moeten er geen mondmasker meer worden gedragen door leerlingen en personeelsleden. Op het collectief busvervoer zoals bij extra-murosactiviteiten of een sportles die plaatsvindt in het zwembad blijft het dragen van een mondmasker weliswaar ten zeerste aangeraden.

Vergaderingen tussen personeelsleden, de schoolraad, leerlingenraad, bijscholingen, e.a. moeten niet langer digitaal worden georganiseerd. Niet essentiële derden zijn terug toegelaten in het schoolgebouw en het vermengen van klasgroepen is opnieuw toegestaan. Leerlingen moeten ook geen vaste plaats meer krijgen in het klaslokaal of refter.

 

Lees hier de volledige update.