Het VSOA-Onderwijs wenst iedereen een fijne start!

Banner
01.09.2024

Beste leden,

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en we willen van deze gelegenheid gebruikmaken om jullie allemaal veel goede moed en arbeidsvreugde toe te wensen. We beseffen dat het onderwijs in Vlaanderen op een uitdagend punt staat en dat het lerarentekort, de stijgende werkdruk en de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van ons beroep zwaar wegen op jullie schouders.

De storm waar we ons momenteel in bevinden, voelt misschien aan alsof er geen einde aan komt. Toch willen we jullie aanmoedigen om de komende maanden met veerkracht en vastberadenheid tegemoet te treden. Ondanks de obstakels blijven jullie, als onderwijsprofessionals, een bron van inspiratie voor de vele leerlingen die jullie begeleiden. Jullie werk heeft impact, elke dag opnieuw!

Hoewel het nieuwe Vlaams regeerakkoord nog in de maak is, is het duidelijk dat er stevige uitdagingen voor ons liggen. Er wordt gesproken over maatregelen die de werkdruk verder zouden kunnen verhogen en de arbeidsvoorwaarden voor leerkrachten verzwakken. Dit baart ons zorgen, want we weten dat jullie nu al alles geven wat in jullie macht ligt.

Maar weet dat jullie niet alleen staan! Het VSOA-Onderwijs blijft zich met volle kracht inzetten voor betere werkomstandigheden, stabiliteit en werkbaar werk. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen onze stem laten horen aan de onderhandelingstafel en ver daarbuiten! Ons doel is helder: de arbeidsvreugde terugbrengen op de werkvloer en het beroep van leerkracht weer aantrekkelijk maken.

Samen kunnen we deze uitdagingen aan. Laten we dit schooljaar beginnen met hernieuwde energie en de vastberadenheid om het verschil te maken.

Wij wensen jullie een succesvol schooljaar toe.

 

Warme syndicale groeten,
VSOA-Onderwijs