Federale regering verlengt cumulregeling voor gepensioneerde leerkrachten niet

leraar
16.06.2023


- BELGA - Federaal minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) heeft aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) laten weten dat de federale regering geen verlenging voorziet van de regeling waarbij gepensioneerde leerkrachten hun pensioen konden cumuleren met een opdracht in het onderwijs. Dat heeft minister Weyts woensdag in het Vlaams Parlement laten verstaan in antwoord op vragen van Kim De Witte (PVDA), Loes Vandromme (CD&V), Jean-Jaques De Gucht (Open VLD), Elisabeth Meuleman (Groen) en Koen Daniëls (N-VA).

De regeling waarbij gepensioneerde leerkrachten hun pensioen konden cumuleren met een opdracht in het onderwijs is eind maart stopgezet. Die cumul was tijdens de coronacrisis mogelijk gemaakt om het hoofd te bieden aan het lerarentekort en de afwezigheden door corona. De maatregel werd enkele malen verlengd, maar liep eind maart af.

Vanuit de Vlaamse regering en het Vlaams Parlement werd aangedrongen op een verlenging van de maatregel, maar bevoegd minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) liet eerder al verstaan dat de regeling enkel in het leven is geroepen om leraren die uitvielen door corona te vervangen.  Minister Weyts heeft nu van bij Lalieux een brief gekregen waarin staat dat de maatregel inderdaad geen verlenging krijgt.

Bron: BELGA