VSOA SERVICELINE

Op het VSOA Onderwijs kan je rekenen; iedere dag opnieuw...

Bij de VSOA SERVICELINE kunnen àl onze leden met hun vragen terecht; zowel telefonisch als via e-mail. Ons streefdoel: “Respons op uw vraag binnen de 24 uur"

Inschrijven op de nieuwsbrief

U kan zich vanaf nu inschrijven voor onze nieuwsbrief...

Ondertekenen memorandum ICT-coördinator

Voor iedere leerkracht

19 oktober 2017 - Eind oktober gaat een delegatie ICT-coördinatoren een gesprek aan met Hilde Crevits. Vanuit deze kerngroep wordt gevraagd om zoveel mogelijk het memorandum te laten ondertekenen door leerkrachten van alle scholen.

 

LOP & DIVERSITEIT

• Nieuwsbrief oktober 2017

19 oktober 2017 - De nieuwsbrief LOP & DIVERSITEIT van oktober staat online.

 

Studiedag “OKANS” – 21 november 2017 - Brussel

Save the date

19 oktober 2017 - Op dinsdag 21 november 2017 vindt er een studiedag plaats over de toekomst van het onthaalonderwijs in het basis- en secundair onderwijs. De studiedag biedt via inspiratiesessies ook ruimte voor praktijkervaringen, professionalisering en netwerking.

 

IQ-testen bij kansarme kinderen

IQ-testen

13 oktober 2017 -  Om na te gaan of het gelijke onderwijskansenbeleid van de overheid haar doel bereikt, wil N-VA  parlementslid Koen Daniëls het IQ van scholieren meten. Het overheidsbeleid duwt almaar meer mensen in armoede. Het is dan ook cynisch, om niet te zeggen de schaamte voorbij, dat men het idee durft te opperen dat IQ-testen soelaas zouden brengen.

Input gevraagd van VSOA-leden

Monitoring invoering ondersteuningsnetwerken

9 oktober 2017 - In het kader van de in het decreet opgenomen monitoring, houdt het VSOA Onderwijs graag een vinger aan de pols bij zijn leden. Wij horen dan ook graag van jullie, mensen in het veld, hoe de invoering van de ondersteuningsnetwerken verloopt/verliep.

 

“Professionaliseringsbeleid: naar het samen ontwerpen van professionalisering”

Studiedag

6 oktober 2017 - Op dinsdag 14 november 2017 vindt in Gent (Virginie Lovelinggebouw) de studiedag “Professionaliseringsbeleid: naar het samen ontwerpen van professionalisering” plaats. Klik hier voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven.

BIJNA 200 EURO PENSIOEN PER MAAND MINDER VOOR PERSONEELSLEDEN BASISEDUCATIE

Persmededeling

6 oktober 2017 - Door een nieuwe regeling van minister van Pensioenen Daniel Baquelaine (MR) dreigen de personeelsleden van de Centra voor de Basiseducatie tot 200 euro netto pensioen per maand mis te lopen. Het vakbondsfront Onderwijs vraagt aan de federale parlementsleden om een amendement in te dienen, zodat "deze onrechtvaardige en schrijnende toestand wordt rechtgezet".

Korting voor de VSOA-leden via het Proximus Affinity voordeelprogramma

Proximus

6 oktober 2017 - Deze korting geldt voor het aanbod van abonnementen Tuttimus of Familus Ook als u al klant bent bij Proximus.

Pagina's

Subscribe to VSOA Onderwijs RSS