VSOA-Onderwijs onderschrijft beslissing Overlegcomité niet!

Met grote verbazing moesten wij via de pers vernemen, dat er sedert dinsdag een overlegcomité aan de gang was. Onderwijsminister Weyts, zijn collega’s van de frans- en duitstalige gemeenschap, experten van de GEES en leden van de federale regering bogen zich daar over een versoepeling van de veiligheidsmaatregelen in het lager onderwijs. Voor het VSOA-Onderwijs is een correct, sociaal overleg uitermate belangrijk. Dat de onderwijspartners en niet in het minst de personeelsvertegenwoordigers van dit overleg werden buitengesloten, tart dan ook alle verbeelding…

Het opheffen van de maatregel in het kader van de social-distancing (4m² per leerling) in het lager onderwijs gaat ons inziens diametraal in tegen de algemene veiligheidsvoorschriften die eerder door de virologen zelf werden voorgeschreven en die bovendien nog altijd van kracht zijn… Bovendien staat deze beslissing haaks op het standpunt dat door professor Vlieghe vrijdag ll. nog werd verkondigd tijdens het overleg met het onderwijsveld.

Met de opheffing van de afstandsmaatregel wordt onmiskenbaar de veiligheid van de leerkracht in gevaar gebracht. Wij kunnen niet anders dan hieruit besluiten dat één van de prioritaire uitgangspunten met name “veiligheid” op drie dagen tijd niet meer van belang is.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Marnix Heyndrickx
Voorzitter VSOA Onderwijs

 

Delen: