Verduidelijking bij pre-teaching en post-coronafase

UPDATE: Coronavirus: informatie voor onderwijspersoneel

Door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad blijven de maatregelen tegen het coronavirus tot en met 3 mei van kracht. Dat wil zeggen dat de lessen ook na de paasvakantie geschorst blijven en dat scholen, indien nodig, voor opvang blijven zorgen.

 

 

Antwoorden op veel gestelde vragen over pre-teaching en schoolorganisatie

Vanaf maandag 20 april wordt er ook overgegaan naar afstandsonderwijs onder de vorm van “pre-teaching”. Er zal nieuwe leerstof worden aangeboden waarop dan later zal worden teruggekomen in de klas. Belangrijk hierbij is dat deze methodiek doenbaar en haalbaar blijft voor leerkrachten, leerlingen en ouders.

In de laatste update van Schooldirect lees je het antwoord op FAQ’s omtrent pre-teaching en schoolorganisatie.

Heropening scholen

Momenteel is er nog geen duidelijkheid of de huidige maatregelen ook nog na 3 mei zullen worden verlengd. Ook over een eventuele datum wanneer de scholen zullen heropstarten en over de voorwaarden hieromtrent is er nog niets bekend. De komende week zal er wel worden gewerkt aan een advies inzake een eventuele heropening van de scholen. Minister van Onderwijs Weyts zal, na overleg met alle onderwijspartners, dat advies voorleggen aan de Veiligheidsraad van 24 april.

De veiligheid van het onderwijspersoneel en de leerlingen is en blijft prioritair. Daarom moet er bij een eventuele heropening lokaal opnieuw een risicoanalyse worden gemaakt in overleg met de preventieadviseur en het lokaal overlegcomité.

Klik hier voor de update

Op de nieuwspagina https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/nieuws  vindt u chronologisch alle updates én de laatste stand van zaken.

 

 

 

Delen: