Schoolbellen luiden voor goed onderwijs

5 oktober 2018: Internationale dag van de Leerkracht

 

 

 

 

 

 

Saved by the bell

Op 5 oktober is het ook de Internationale dag van de Leerkracht. We zetten niet alleen onze eigen leerkrachten in de schijnwerpers, maar ook alle leerkrachten overal ter wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven. Ook alle kinderen en jongeren die geen toegang tot goed onderwijs hebben, verdienen onze aandacht. Dat zijn nog steeds 264 miljoen kinderen en jongeren (tot 16 jaar) die niet naar school gaan of die hun opleiding niet afmaken.

Met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vraagt men wereldwijd meer aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs. Het is niet alleen belangrijk dat kinderen en jongeren naar school gaan, ook het aangeboden onderwijs moet van goede kwaliteit zijn om het schooltraject succesvol af te ronden. Alle actoren moeten hun verantwoordelijkheid nemen: de overheid, de schooldirecties, de leerkrachten … maar ook de ouders en de leerlingen zelf.

Saved by the bell blijft actueel en sluit dus aan bij de vierde Duurzame Ontwikkelings-doelstelling: kwaliteitsonderwijs voor iedereen!

Om de actie zichtbaar en hoorbaar te maken bij de (lokale) beleidsmakers, vraagt Studio Globo om op 5 oktober de bel extra te laten rinkelen op zoveel mogelijk scholen. Als voorbereiding op het belmoment kan men in de klas lesmateriaal gebruiken over het recht op goed onderwijs. Vanaf 5 september zijn de gratis lessuggesties te downloaden op www.savedbythebell.be.

Vrijdag 5 oktober 2018

Saved by the bell, goed onderwijs voor iedereen!

 

Delen: