Louis Demeyere en Erik Thijs respectievelijk verkozen tot nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van VSOA Onderwijs

Verkiezingen groep Onderwijs

Op 25 juni 2014 vonden verkiezingen plaats voor de mandaten van voorzitter en ondervoorzitter voor het VSOA Onderwijs. De Algemene Statutaire Vergadering verkoos met een overweldigende meerderheid Louis Demeyere als voorzitter. Erik Thijs, tot vandaag voorzitter van de afdeling Antwerpen wordt de nieuwe ondervoorzitter.

 

In een eerste reactie zeggen Demeyere en Thijs dat zij als duo opteren voor één beleid met een maximale inbreng en participatie van de respectievelijke afdelingen. Samen willen zij voluit verder gaan op de ingeslagen weg.

                                                                                                                                                     Erik Thijs en Louis Demeyere

Daarmee kiezen zij niet enkel voor een onderwijsvakbond die het gegeven ledenservice hoog in het vaandel blijft dragen, maar willen zij ook de afgevaardigden en de leden maximaal bij de interne werking betrekken. “Een moderne vakbond waar het lid centraal staat!”, blijft dan ook het leidmotief van het VSOA Onderwijs.

    

 

 

 

 

Louis Demeyere was voor het VSOA Onderwijs onderhandelaar in de lokale comités. Daarnaast maakte hij ook deel uit van het Vlaams Onderhandelingscomité Hoger Onderwijs op nationaal niveau; een taak die hij combineerde met het voorzitterschap van de afdeling Hoger Onderwijs. Die ervaring neemt hij nu mee als kersvers voorzitter van het VSOA Onderwijs.

Erik Thijs, tot vandaag voorzitter van de afdeling Antwerpen, heeft al evenzeer een meer dan respectabele staat van dienst. Al meer dan tien jaar is hij lid van het Uitgebreid Bureau van het VSOA Onderwijs. Onder zijn impuls kreeg afdeling Antwerpen een facelift die inspirerend werkte voor de andere afdelingen en voor het VSOA Onderwijs in het bijzonder.

 

Delen: