Liberale Vakbond wil na betoging zo vlug mogelijk rond tafel

De Liberale Vakbond ACLVB evalueerde deze morgen het regeerakkoord samen met haar afgevaardigden tijdens een Nationaal Comité. De ACLVB had reeds afgekondigd om sowieso deel te nemen aan de nationale betoging van 6 november. Dit is nodig om de federale regering een duidelijk signaal te geven dat bijsturingen noodzakelijk zijn.


Het Nationaal Comité van de ACLVB concludeerde vandaag dat sociale partners en regering alles in het werk moeten stellen om opnieuw het overleg op te starten op basis van een eisenbundel vanuit de vakbonden. De ACLVB is een overlegvakbond, maar de hand die de regering zou uitsteken, moet wel iets inhouden. Voor de ACLVB kan de periode tussen 6 november en de eerste provinciale staking van 24 november gebruikt worden om tot resultaat te komen. De ACLVB zal nog een tweede Nationaal Comité samenroepen om deze onderhandelingen te evalueren.

Jan Vercamst, Nationaal Voorzitter: “Als het resultaat van het overleg tussen vakbonden en regering positief zou blijken, dan zijn verdere acties misschien niet meer nodig.”

 

 

Delen: