Leerkracht zal zélf loopbaanpact moeten financieren en dat is niet oké!

Gelijkschakeling prestatienoemer

Dinsdagavond presenteerde minister van Onderwijs Crevits een naar haar zeggen samenhangend geheel van maatregelen om de loopbaan van leerkracht opnieuw aantrekkelijker te maken. Een eventueel loopbaanpact wil zij echter door het onderwijspersoneel zélf laten betalen.

Het volgens minister Crevits samenhangend geheel van maatregelen om de loopbaan van leerkracht in Vlaanderen opnieuw aantrekkelijker te maken, volgde op de algemene en bilaterale gesprekken van de voorbije weken.

Marnix Heyndrickx: “Het is niet aan het onderwijspersoneel
                                    om maatregelen voor werkbaar werk te financieren;
                                    dat is de taak van een goede werkgever!”

Highlight tijdens de voorstelling was de financiering van deze maatregelen. Door de zogenaamde gelijkschakeling van de prestatienoemers in het secundair onderwijs zou er grosso modo 150 miljoen euro gegenereerd worden. Die zouden moeten dienen om de aanvangsbegeleiding van startende leerkrachten – inclusief het garanderen van werkzekerheid – en de eindeloopbaanmaatregelen voor leerkrachten 55+ te financieren.

Het VSOA Onderwijs vindt dat het niet aan het onderwijzend personeel is om een loopbaanpact te financieren; dat is de taak van de Vlaamse overheid.

Klik hier voor het persbericht.

Delen: